Varför håller Nikolai en pistol i handen?

Jag såg mig om lite på Internet idag, och av en ren händelse, hehe, hamnade jag på livadia.org sajten där jag hittade den här bilden. Den förestället storhertiginnorna Anastasia och Maria som sover tillsammans med sina föräldrar kejsarparet Nikolai och Alix i en höstack. Det finna en hel del konstiga saker med detta kort. Varför använder Nikolai Maria som kudde? Maria var Nikolais favoritdotter, men att använda henne som kudde tycker jag inte passar sig. Alix borde försöka göra det lite bekvämare för sig genom att strunta i sitt lilla parasoll, men eftersom Alix var "sin mormoders barnbarn", skyddade hon sig för all sorts sol. Att vara brunbränd i amsiktet var något alldeles förfärligt! Det största frågan är dock; Varför håller Nikolai en pistol i handen?image48

Stackars Alix

För några månader sedan gjorde jag en "film" som handlar om Alix, och hennes åldrande. Hon blev som sagt en aning gammal i förtid. För dessa som tycker att detta är tråkigt, hmm, kanske Karin och Astri, föreslår jag ändå att ni tittar på den. Det är en framtida hjälp till hur ni inte skall leva. Ingen vill se lika gammal ut som henne, då man egentligen är ganska ung. TRAGISKT! (På den sista bilden är Alix 44 år gammal)

Nobel 2007

Länge leve Magdalena Ribbing!

Var har de gjort av Magdalena Ribbing, och varför har de tagit in en kvinna vid namn Cay Bond som mode samt vett och etikett expert? Då kära Cay Bond skulle beskriva prinsessan Viktorias klänning sade hon:
"Ja, man ser ju inte så mycket av klänningen. Men den är mörkt upptill och ljusare nedtill. Hon har också på sig, ehh.. ehh. ett diadem från den viktorianska tiden och hon bär den nog för att hennes namne drottning Viktoria bar det, så det är nog tradition."

Karin och jag, som är ivriga Nobel-fans och stora Magdalena Ribbing anhängare blev självklart mycket upprörda och Karin löste detta genom att gå och lägga sig. Själv sitter jag fortfarande kvar på och ser på spektaklet där kungen just rest sig och de skall snart bege sig upp mot den gyllene salen där dansen skall ta vid.

Erika sätter betyg på nobelfesten

Drottning Silvia
  • 4/5 - Drottningen har valt att använda sig av samma japanska designer som förra året. Vacker skärning och vacker röd nyans. Lite tråkigt att drottningens klänning är så lik den hon bar förra året.
Prinsessan Viktoria
  • 4/5 - Vackra färger, men ej smakfullt med en tvådelad dräkt. Håret mycket vackert och drottning Viktorias diadem matchar utmärkt.
Prinsessan Madeleine
  • 5/5 - Otrolig vacker skärning och färg.
Prinsessan Christina
  • 2/5 - Snälla människa! Prinsessan Christina har sett likadan ut sedan 1970-talet. Ett plus för drottning Margarethes vackra diadem.
Kristina Lugn:
  • Citat: Den här klänningen har jag inte själv sytt, utan den kvinna som sytt min klänning har också sytt alla Madickens klänningar.
  • 3/5 - Förvånansvärt snygg klänning för att tillhöra Kristina Lugn. Snygg i håret.
Klädbetyg: 18/25Malou klipptes precis in i bild. Vad har människan på sig. En vit konstig blus och en lång grå kjol. INTE VACKERT!
Mette-Marit hade en utsökt dräkt med matchande hatt då fredspriset delades ut tidigare idag.Det är allt från Nobel-experten Erika Lindblom just nu. I'll be back!
Överlevde både Olga och Anastasia (Tatiana)

Legenden säger att det var Anastasia Nikolaievna Romanova som överlevde den grymma händelsen där hela den kejserliga familjen mördades i en källare i Ekaterinburg. Då man hittade resterna efter familjen ca. 80 år efter att de mördades fann man endast fem skelett, och familjen bestod av sju medlemmar. Två familjemedlemmar fattas alltså. Undersökningar av kranium m.m, har fastställt att de två medlemmar ur familjen som saknas är Maria Nikolaievna Romanova och Alexei Nikolaevich Romanov. Anastasia, den som sägs ha överlevt, blev alltså beviserligen mördad natten till den 17 Juli 1918. Då jag för snart ett år sedan satt och "surfade" upptäckte jag att kvinnan som påstått sig vara storhertiginnan Anastasia, var mycket lik Anastasias äldre syster Tatiana Nikolaievna Romanova.

Då jag letade efter en bra bild på Tatiana, för att för er visa likheterna mellan Anna Andersson och henne, insåg jag att, oj, Anna Andersson är visst otroligt lik Anastasia. Nedan visar jag några bilder som stärker detta påstående:


image41
Anastasia, Anna Andersson, Anastasia

De har samma ögon, samma näsa och samma leende. Dessutom så är det bevisat att Anna Andersson hade ärr på precis samma ställen som Anastasia, samt Anastasias vanskapta fötter. Förutom detta, så har jag gjort en mycket viktig upptäckt. I gamla Anna Anderssons ansikte finns det likheter med gamla Maries (Nikolai's mamma) ansikte.

image42
AA, Minnie, AA, Minnie
* Minnie = Marie

Ja, detta måste utredas! Det mest otroliga upptäckte jag senare, då jag läste om Olga Nikolaeivna Romanova. Jag hittade en bild, där en person visar likheterna mellan Olga, och en kvinna som senare påstått sig vara Olga. Likheterna är slående. Är hon Olga? Det kan hon väl inte vara, för resterna efter Olga hittades ju nedgrävda i marken efter att han legat där i åttio år. Är det sant? Eller överlevde hon?


image43

Den äldre kvinnan är hon som påstått sig vara Olga. Hon är otroligt lik. Jag börjar faktiskt tvivla. Överlevde Olga?