Kokoshniktiaran

Tiaran på bilden nedan är min absoluta favorit. Jag anser att det inte finns någon kunglig tiara i världen som överglänser den i skönhet och prakt. Jag visade en bild på tiaran under våren/sommaren 2009 men vid den tidpunkten skrev jag ingenting om den.


Tiaran, som bär formen av en klassisk rysk kokoshnik, tillverkades i början av 1800-talet åt tsar Alexander I:s fru, tsaritsan Elizabeth Alexievna. Tiaran består av antika brasilianska diamanter som uppskattningsvis väger omkring 275 karat monterade på en ställning av silver och guld. På bilden nedan bär Rysslands sista kejsarinna, kejsarinnan Alexandra, tiaran. Trots att det var mycket vacker var den inte en av Alexandras favoriter. Detta kan ha berott på att kejsarinnan föredrog lätta diadem och tiaror framför tunga "pjäser" som denna. Värt att nämna är även att kejsarinnan på bilden nedan bär de guldarmband som hon alltid hade på sig. När de i fångenskap tvingades lämna ifrån sig alla sina värdesaker så gick inte dessa att få av och kejsarinnan fick behålla dem på. Vad tycker ni om tiaran? Skriv gärna en kommentar och berätta!

 


Två nya böcker + lite information om kommande inlägg

Idag fick jag två nya spännande böcker. Jag visar böckerna samt berättar lite om dem i videon nedan. Där informerar jag även lite om vad som kommer att dyka upp på bloggen framöver. Enjoy!
Tillbaka!

Hej!

Nu är jag äntligen tillbaka! Jag har inte haft uppehåll på bloggen därför att jag inte orkat eller velat blogga - istället har pausen berott på att jag har skrivit c-uppsats och varit illa tvungen att spendera all vaken tid genom att skriva om den svenska landsortspressen. Jätteroligt - verkligen! Usch! Nu är jag iallafall tillbaka och bloggen kommer att börja uppdateras som vanligt.