Fall of Eagles

1974 sändes en tv-serie om de Europeiska kungahusen från ca. 1850-1920. En stor del av serien handlande om Alix och Nicky och medan jag väntar på att hela serien skall ladda klart har jag sett några klipp på youtube. Jag är inte helt övertygad om att serien är speciellt bra. De har dock lagt ner mycket tid på kostym och Alix hår och kläder är utmärkta, om man bortser från att hon bär kläder ala 1895 år 1904. Där har serieskaparna inte riktigt tänkt till. Illa illa!

Här är ett klipp från serien. En eftermiddag på Alexander Palace. Jag tvivlar på att den spenderades på detta sätt. Det är lite väl sött.


Nikolai och Alix

Jag hittade en mycket bra video om Alix och Nicky.Klippen är från Nicholas and Alexandra (1971)

Originaldesign av Carl Fabergé

Jag satt och tittade i en av mammas tidningar och hittade en annons om ett svenskt företag som tillverkar berlocker, hängen och örhängen efter Carl Fabergés design. Det billigaste smycket kostar ungefär 2000 kronor och det dyraste cirka 50 000 kronor. Smyckena finns i tre olika varianter; silver med emalj och Swarowskikristall, förgyllt silver med emalj och Swarowskikristall eller helt i guld med emalj och briljanter. Företaget heter A Jewel Veronika AB och ligger i Malmö.

Ägg innehållande Alix' kröningsvagn. Skulle gärna ha denna i min ägo, men jag får nog inrikta mig på något lite billigare.


Trailer: Nicholas and Alexandra

Jag hittade en utmärkt trailer för Nicholas och Alexandra på youtube.Medverkande
Micheal Jayston, Janet Suzman, Tom Baker, Laurence Olivier, Irene Worth med flera...

Dagens outfit

Än en gång är det dags för Alix' outfit. Det hon har på sig nedan är ej lika mycket spets och skärning som hon vanligtvis har på sig, men jag gillar den här stilen på Alix. Nikolai ser dock lite skamfilad ut i sin gamla klassiska uniform. Denna bild tror jag togs i samband med Alix' besök vid fronten 1916 eller vid Mogilev samma år.