De ungdomliga systrarna

Observera: I detta inlägg kommer jag att dela med mig av information som inte är baserad på fakta utan på  rykten och spekulationer som flanerade under det tidiga 1900-talet. Jag ber er därför ha i åtanke att det som teorier som presenteras i detta inlägg inte nödvändigtvis stämmer överens med verkligheten. 

Änkekejsarinnan Marie Feodorovna av Ryssland och hennes äldre syster drottning Alexandra av England var vida kända för sin skönhet och ungdomliga yttren ända upp i 60- och 70-årsåldern. Systrarna var mycket medvetna om sin egen skönhet och var nästintill besatta av att behålla sina ungdomliga drag. Kejsarinnan Marie skall efter att hennes son blivit krönt till tsar ha sagt:

"Bredvid en ung tsar måste där stå en ung mor"

Systrarnas ungdomliga utseenden väckte stor uppmärksamhet och bland societeten skvallrades det ivrigt om vad som låg bakom dem. En teori som presenterades var att de två systrarna rest till Paris och genomgått en tidig form av plastikkirurgi. En annan teori hävdade att systrarna använde sig av ett gammalt beprövat skönhetsknep som bestod av att man applicerade färskt fiskskinn på huden som man sedan lät torka och sminka över. Andra hävdade att systrarna lät få håret närmast ansiktet hårt flätat så att de hårda flätorna stramade upp ansiktet. Ett annat rykte föreslog att de bar varsinn tunn guldkedja tajt åtdragen under hakan så att käklinjen förbättrades och blev mer smickrande.

Om dessa rykten är sanna eller ej kan jag svara på, något som jag däremot kan svara på är att systrarna under den senare delen av sina liv använde ofantliga mängder smink och bar slöjor för att se ungdomliga ut. En societetsdam skall ha hävdat att drottning Alexandra bar så mycket smink att hennes ansikte såg ut som emalj och en man skall ha sagt "när änkekejsarinnan Marie Feodorovna log så sprack hennes smink". Man bör heller inte bortse från att en av orsakerna till varför de såg så unga ut på de officiella porträtten och vykorten berodde på att dessa bilder var hårt retuscherade. En annan förklaring kan vara att de helt enkelt hade bra gener.


Änkekejsarinnan Marie Feodorovna och drottning Alexandra, 61 respektive 64 år gamlaPostat av: alice

intressant!

2011-03-29 @ 18:55:42
URL: http://kefi.blogg.se/
Postat av: dajana

http://dajanaramic.blogg.se/2011/march/dagens-blogg.html#commentvill du vara med och delta i dagens blogg, anmäl dig hos mig. :)

2011-03-29 @ 20:17:42
URL: http://dajanaramic.blogg.se/
Postat av: dajana

http://dajanaramic.blogg.se/2011/march/dagens-blogg.html#commentvill du vara med och delta i dagens blogg, anmäl dig hos mig. :)

2011-03-29 @ 20:18:17
URL: http://dajanaramic.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Tack så mycket!Helt underbarn blogg - när skapade du den och hur kom du på idén? :)

2011-03-29 @ 20:59:11
URL: http://untilwebleeds.blogg.se/
Postat av: jessika

dagens blogg är avslutad. titta in om det var DU som blev den lyckliga vinnaren, om inte - håll utkik efter en ny tävling. kram

2011-03-29 @ 21:01:02
URL: http://jkaaa.blogg.se/
Postat av: meeriah

Kom igen nu ha du kommit på hur du skall göra med drömmen?

2011-03-30 @ 10:38:07
URL: http://meeriah.blogg.se/
Postat av: June

Haha, så jävla skön blogg.

Sv: Tack så hemskt mycket! :)

2011-03-30 @ 10:45:27
URL: http://junesabstracts.blogg.se/
Postat av: MELI - Musik/Frisyr/Mode/Makeup!

sv tack :D hoppas du med får det .d

2011-03-30 @ 12:56:12
URL: http://mmeeli.blogg.se/
Postat av: Sara

De ser ju väldigt unga ut på bilden :)

2011-03-31 @ 17:12:21
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: