Storfurstinnan Olgas pistol

Glöm inte att anmäla dig till tävlingen där du kan vinna ett splitternytt exemplar av Nicholas and Alexandra. Allt du behöver göra är att berätta vilken som är din favoritkunglighet. Klicka här för att tävla.

Visste ni att tsar Nikolai II:s äldsta dotter storfurstinnan Olga Nikolaievna Romanova (1895-1918) alltid bar en pistol på sig under sitt första år i fångenskap? Hon hade fått pistolen av sin far och förvarade den i sin känga. Enligt uppgifter ska hon ha fått pistolen i syfte att avvärja sexuella trakasserier. Inför resan till Ekaterinburg i maj 1918 var hon dock tvungen att lämna ifrån sig den. Vem vet hur hennes historia hade sett ut om hon tillåtits behålla den? Antagligen hade den tyvärr ej sett annorlunda ut. 

 


Aleksey och Olga i fångenskap; fotograferade under resan till Ekaterinburg 1918


Postat av: Maja - FOTO

Sv; Tack! :)

2011-08-02 @ 12:13:34
URL: http://majaasbilder.blogg.se/
Postat av: Therese

Hej! Är du intresserad av att jag gör en design till dig kan du höra av dig på min mejl. Mejla ungefär om vad du vill ha så kommer vi överens om ett pris! Jag har gjort många design's, hör du av dig får du referenser att kolla.

MHV Therese

2011-08-02 @ 13:09:21
URL: http://specifyme.blogg.se/
Postat av: maja

Jag tycker du ska prata med www.fatmas.blogg.se, hon har rea på att göra designer nu! Så det kostar bara 50 kronor :)Hon har även gjort min design, så du kan ju kika!

2011-08-02 @ 13:12:19
URL: http://aprilchild.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Det har jag faktiskt hört!Sv: Jag vet precis vilken du syftar på, hörde den också som liten. Men jag hade glömt bort namnet så med några knapptryckningar på google (tacka vet jag google) så har jag fått reda på att sagan heter Rumpelstiltskin, efter tomten i sagan. Tack för ditt svar :)

2011-08-04 @ 11:47:12
URL: http://fantasygalen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: