När bolsjevikerna kallblodigt mördade medlemmar ur släkten Romanov

OBEHAGLIGA BILDER I SLUTET AV INLÄGGET. KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!

Jag har många gånger skrivit om mordet på den sista tsarfamiljen. Däremot har jag inte beskrivit hur det gick till när bolsjevikerna kallblodigt mördade deras släktingar; storfurst Sergei Mikhailovich, storfurstinnan Elizaveta Feodorovna (kejsarinnans äldre syster), prins Vladimir Pavlovich Paley och bröderna prins Ioann Constantinovich, prins Constantine Constantinovich och prins Igor Constantinovich. 

                            
             

         


År 1918 kom Lenin till makten och gav order om att arrestera medlemmar ur släkten Romanov. Liksom tsarfamiljen satt de (de uppräknade personerna ovan) arresterade i Ekaterinburg men skickades sedan vidare till Alapaevsk där de inhysten i ett skolhus i utkanten av staden.
Dagen efter mordet på tsarfamiljen (17 juli) anlände ett antal bolsjeviker till skolhuset. De tog ifrån fångarna de få värdesaker de hade och informerade dem om att de skulle bli förflyttade. Nästföljande natt väcktes de och fick sina händer backbundna och ögon täckta med ögonbindlar. Storfurst Sergei Mikhailovich anade onåd och försökte protestera men sköts då i armen av en av vakterna. Fångarna sattes i bilar och kördes till den närliggande byn Siniachikha där det fanns en övergiven järngruva med ett 18 meter djups dagbrott. Väl på plats placerades en planka över det djupa hålet och fångarna fick order att gå över den. Ännu en gång protesterade Sergei Mikhailovich som genast sköts till döds och slängdes ner i hålet. De andra fångarna misshandlades svårt och slängdes även de ner. Trots fallet på 18 meter överlevde samtliga (förutom Sergei som redan var död). För att ta livet av de överlevande slängdes flera handgranater ner, sedan täcktes hålet med torrt björkris som man satte eld på. När detta var gjort kunde man inte längre höra några ljud nedifrån hålet och bolsjevikerna antog att samtliga var döda.

Ungefär tre månader senare, den 8 oktober 1918, upptäcktes gruvhålet och kropparna efter de mördade av den tsartrogna Vita armén. Man kunde konstatera att både Ella (Elizaveta) och Ioann överlevt i flera timmar (troligen dygn) men tillslut avlidit av sina skador. Kropparna fotograferades och transporterades sedan iväg. Storfurst Sergei Michailovich, prins Vladimir Pavlovich Paley och de tre brödern begravdes på den ortodoxa kyrkogården i Beijing (tyvärr finns den inte kvar) och Ella begravdes i "the Church of Maria Magdalene" i Jerusalem där hon än idag vilar. 1992 kanoniserades hon av den rysk-ortodoxa kyrkan.

Kvarlevorna efter prins Ioann Constantinovich och storfurstinnan Elizaveta Feodorovna


Postat av: Diana

Nej men fy vilket öde! Tänk vad hemskt att bli mördad bara för att man råkar vara släkt...Sv: Det är svårt att tipsa om någon affär då de ofta specialiserar sig på olika saker http://www.svenskscrapbooking.se/ här finns en massa bra tips (även om affärer). Panduro är dock dyrt och har inte så stort utbud.

2011-08-23 @ 15:05:55
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Hanna

Usch!

2011-08-23 @ 17:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: