Det ryska kejsarparets händer

Dessa två röntgenplåtar är inte vilka röntgenplåtar som helst. Nej, dessa två är nämligen bilder av kejsarparets händer. Bilderna togs på Vinterpalatset (St.Petersburg) under vintern 1898. Enligt uppgifter gick det åt så mycket ström att ta dessa bilder att Vinterpalatsets elnät kollapsade och det blev alldeles becksvart. Intressant att notera är den översta ringen på Alexandras ringfinger (i Ryssland bär man vigselringarna på höger hand). Ringen är hennes förlovningsring och den ring som hon tyckte absolut bäst om - den var av guld och dekorerad med en rosa pärla.


 


Postat av: Karin

Kul! Vet du varför de har ringarna på höger hand i Ryssland, när man i alla andra kulturer (vad jag vet) har den på vänster? Kul med Ryska Kejsarparet. Är för övrigt väldigt fascinerade av Anastasia och dem :)

2010-11-13 @ 17:13:29
URL: http://karinskuriosa.wordpress.com
Postat av: Karin

Förresten; har du varit i St Petersburg eller har några tipsa vad man bör se. Typ Eremittaget, Vinterpalatset och vad man ska fokusera på, och vilken årstid som är bäst? Jag har nämligen blivit lite "insnöad" på St Petersburg och vill väldig gärna åka dit när det är vinter, kallt och snö :)

2010-11-13 @ 17:16:27
URL: http://karinskuriosa.wordpress.com
Postat av: Linnéa

Vad coolt!Sv: Tack så mycket =)

2010-11-13 @ 22:42:54
URL: http://fantasygalen.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Rolig fakta där måste jag säga. Läser alltid mycket spännande i denna blogg!

2010-11-14 @ 21:14:25
URL: http://leiabloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: