Utställning: Bröllop för kung och fosterland

Missa inte veckans supererbjudande. Klicka här för mer information.

Besöker du Stockholm någon gång före den 3 oktober så rekommenderar jag att du besöker Livrustkammaren och utställningen Bröllop för kung och fosterland.


Livrustkammaren beskriver utställningen på detta sätt:
I Hörsalen, i ljud och ljusföreställningen – där  får de praktfulla silverskimrande kungliga bröllopsdräkter  liv i en teatral och poetisk inramning, där berättelse, musik och ljus samverkar till en suggestiv upplevelse. Från Gustav III:s bröllop tas vi med på en tidsresa fram till vårt nuvarande kungapars med drottning Silvias brudklänning som dramats grand finale. Vi gläntar på dörren till en värld med sagolika ceremonier där unga prinsessor var brickor i ett politiskt spel. Tankar om rikets bästa var ständigt närvarande och kärleken nästan alltid frånvarande. (Källa)

Passa även på att köpa boken En brud för kung och fosterland, författad av Livrustkammarens indendent Lena Rangström. Boken skildrar kungliga svenska bröllop från Gustav Vasas dagar tills idag. Rekommenderas varmt! Besök Livrustkammarens hemsida för mer information.  


Postat av: Helena

Åh, detta måste ju ses!

Mycket spännande :)

2010-05-31 @ 11:00:36
URL: http://helenasoas.blogspot.com
Postat av: Ida

Hej jag undrar hur det går med bilden du skulle färglägga till mig. Bilden föreställande min farfars farmor

2010-05-31 @ 16:52:27
URL: http://adi89.blogg.se/
Postat av: pandora beads on sale

Livrustkammaren beskriver utställningen på detta sätt:

I Hörsalen, i ljud och ljusföreställningen – där får de praktfulla silverskimrande kungliga bröllopsdräkter liv i en teatral och poetisk inramning, där berättelse, musik och ljus samverkar till en suggestiv upplevelse.

2010-06-09 @ 05:50:24
URL: http://www.panbeadssales.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: