Minibiografi: Kejsarinnan Alexandra Romanova av Ryssland

DEL 5

Tatiana, Maria och Anastasia
Vid slutet av år 1896 väntade Alexandra och Nikolai sitt andra barn. De unga föräldrarna hoppades att genast på en song och en arvinge till den ryska tronen. Under våren 1897 plågades Alexandra av svimningsattacker och svåra kramper och hon gick tidigt till sängs för att invänta födseln. Den 29 maj 1897 föddes kejsarparets andra barn, en dotter som fick namnet Tatiana. Alexandra och Nikolai älskade sina döttrar, men de var medvetna om att de var tvungna att få en son, ty kvinnor fick enligt rysk lag ej ärva tronen.

                Nikolai och Alexandra tillsammans med sina två äldsta döttrar; Olga och Tatiana
                           

 Ett år senare väntade Alexandra ännu ett barn och både Alexandra och Nikolai var säkra på att de nu skulle få en son. Besvikelsen var stor då Alexandra, natten till den 12 juni 1899, födde ännu en dotter; Maria. Enligt uppgifter skall Nikolai ha vandrat fram och tillbaka i parken i flera timmar innan han tillslut besökte sin hustru och nyfödda dotter. Två år senare, 1901, föddes Alexandra och Nikolais fjärde dotter, Anastasia, som skulle komma att bli den mest kända av de fyra storfurstinnorna. Vid födseln vägde Anastasia nästan sex kilo och läkare informerade Alexandra om att hon inte borde få fler barn, ty läkare tvivlade på att Alexandras slitna kropp skulle klara ytterligare en graviditet. Detta hade ringa betydelse för kejsarparet. Alexandras främsta uppgift som kejsarinna var att få en son, en uppgift som hon inte hade för avsikt att misslyckas med. 

                              Det ryska kejsarparet tillsammans med sina fyra döttrar
                        

Den efterlängtade sonen
Alexandra och Nikolais längtan efter en son och arvinge hade växt till desperation. Paret vände sig till Gud ihopp om att få hjälp. Under hela nätter låg de på knä och bad och Alexandra badade i månskenet, drack heligt vatten och besökte kloka gummor och "vildar" och bad om deras hjälp. Efter en skengraviditet som varande i sex månader konstaterades det i december 1903 att Alexandra väntade sitt femte barn. Den 12 augusti 1904, mitt under det misslyckade kriget mot Japan, födde Alexandra äntligen en son. Barnet döptes efter Nikolais favorittsar, tsar Aleksey. För Alexandra var detta den lyckligaste dagen i hennes liv. Hon hade uppfyllt sin plikt som kejsarinna. Hennes liv var en idyll, det var perfekt. 

Alexandra tillsammans med sin efterlängtade son Aleksey, arvinge till den ryska tronen.
                                     


NÄSTA DEL: Blödarsjuka och Rasputin


Postat av: Alexandresen

nu är jag med i en tävling så jag skulle uppskatta att du röstade på mig den här gången :) så är länken här

http://placebohoe.blogg.se/2010/february/borja-rosta-i-konsttavlingen.html#commentoch jag har nr 8 =)

2010-02-23 @ 19:14:12
URL: http://alexandresen.bloggse
Postat av: jennifer

lov måste vara det bästa med skolan, haha! :)

2010-02-23 @ 19:58:58
URL: http://sameoldjennifer.blogg.se/
Postat av: Diana

Fortfarande jätte bra! Du borde satsa på att skriva faktaböcker om kungligheter, en ny Herman Lindkvist han skriver också på ett sätt som gör det roligt att läsa.

2010-02-23 @ 20:08:20
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Haha, vad gullig Tatiana är på första bilden! ;)

2010-02-23 @ 20:39:09
URL: http://fantasygalen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: