Var Anna Andersson Anastasia?

Jag har länge undrat om Anna Andersson verkligen var den hon utgav sig för att vara. Var hon verkligen Anastasia Nikolajevna Romanova, storhertiginna av Ryssland och yngsta dotter till tsar Nikolai II? Det finns mycket som talar för hennes sak, men också mycket som talar emot. Hon kunde t.ex inte tala ryska, även om vissa hävdat att i sömnen talade Anna perfekt överklassryska. 1994 gjordes ett DNA prov där det konstaterades att Anna inte var en Romanov, utan en polsk fabriksarbeterska. Men då jag läser det som står nedan så har jag svårt att få ihop det. Hur kan denna polska fabriksarbeterska ha så mycket gemensamt med storhertiginnan Anastasia?

YTTRE LIKHETER På flera ställen hade Anna ärr efter treeggade ryska bajonetter och ovanför höger öga fanns ett ärr efter en snuddande kula. En skallröntgen avslöjade att hon utsatts för kraftiga slag, troligen av gevärskolvar. Antropologer jämförde fotografier på den historiska Anastasia och Anna - inget tvivel, det var samma person. En öronjämförelse från fotografier gjordes så sent som 1994. Örats utformning är lika inviduell som ett fingeravtryck. Man uppnådde samma resultat. Anna Andersson och Anastasia var identiska. De hade samma typ av missbildingar på fötterna, värst påhöger stprtå. Anastasia hade haft ett födelsemärke på ena axeln som brändes bort för att inte synas då hon bar balklänning. Ett litet vitt ärr blev kvar, vilket också återfanns hos Anna. Anastasias pek-, lång- och ringfingrar var lika långa, precis som på Anna. Dessutom fanns ett ärr på vänstra handens långfinger sedan en betjänt råkat klämma den i en vagnsdörr. Även det återfanns hos Anna En känd handstilsexpert bekräftade att inte ens enäggstvillingar hade så många likheter i handstilen som Anastasia och Anna hade.

image113

Postat av: Anonym

Anastasia bodde för fan i Gräsberg. HW

2008-03-26 @ 20:18:12
Postat av: Linnéa

Att det fanns så många likheter är förvillande och läskigt! Jag tror verkligen inte att Anna Andersson var Anastaia - jag tycker inte att det är något lika varandra och nu har man ju hittat alla kroppar. Men ändå - läskigt med alla likheter! Att hon kunde prata flytande ryska i sömnen men inte när hon var vaken verkade också konstigt. Samt att hon hade ärr efter en snuddande kula. Gah!

2010-04-05 @ 22:36:25
URL: http://fantasygalen.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Sitter och läser igenom dina gamla romanovinlägg. Mycket intressant! Har också tänkt på detta flera gånger.

Tog de inte också DNA från en avlägsen släkting?? Är det för avlägset kanske det inte stämmer vidare bra? Vad vet jag.

En sak jag också undrar, man har ju hört att hon hade kännedom om familjen privat och ägodelar o.s.v. Väldigt lustigt, om hon nu inte var en av dem, kanske hon jobbade där som betjänt eller liknande?? :)Ska fortsätta läsa igenom dina romanovinlägg nu! :)

2011-01-23 @ 18:49:52
URL: http://leiabloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: