Svar på frågor

Hej Michaa!

De vet inte om Anastasia överlevde natten till den 17 Juli, men eftersom de aldrig har hittat hennes kropp så har det spekulerats mycket om hon överlevt eller ej. Anna Andersson, som är den som påstått sig vara Anastasia, sade att hon sårats under skjutningen och räddats av en soldat som upptäckt att hon varit vid liv. Denna soldat och Anastasia skall sedan ha gift sig och fått en son. Maken dog och sonen adopterades bort. "Anastasia" fiskades upp ur en flod då hon försökt ta livet av sig och blev satt på psyket. Under två år sade hon ingenting, men efter att en annan patient sagt att hon liknande en av tsarens döttrar avslöjade "Anastasia" att hon var Storhertiginnan Anastasia. Många av hennes släktingar trodde henne inte, medan andra inte tvivlade för en sekund.

Orsaken till att de fyra storhertiginnorna hade rakat hår beror på att de 1917 fick mässlingen. Då man haft mässling får man ofta brist på viktiga vitaminer och bristen på dessa vitaminer orsakar håret att ramla av. För att de inte skulle bli skalliga såg Alexandra till att hennes döttrars huvud rakades. Det var alltså inte soldaterna som rakade deras hår utan deras mamma.

Under kriget tjänstgjorde Alix (Alexandra), Tatiana och Olga som sjuksköterskor på kejserliga krigssjukhus. Det kejserliga lasarettets sjuksysteruniform liknade den uniform vilken en nunna bär. Kläderna är alltså inte nunnekläder utan sjuksköterskeuniformer.

Är det något mer du undrar över så är det bara att fråga.


Anna V, Tatiana, Alix och Olga iklädda sina uniformer
image200

Postat av: michaa

jaha, tack så mycket!:D hehe, du e grym:P
jo, jag har läst lite omkring och då står det att deras bror typ alexey hade skadat sig, genom att ha ramlat i en trappa, är det sant? hade han inte någon blödarsjuka elr?:P och det här med rasputin, vad vile han igentligen? var han snäll mot familjen och alexeey med hans sjukdom bara på falskhet för att förstöra romanov genom revolutionen elr?:P vad var det som startade revolutionen mot romanov var det tsaren?:P
Tack så mycket!

2008-04-06 @ 14:28:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: