Fråga: Varför finns det så få bilder på Sissi?

Fråga: Hej! Jag håller på med ett skolarbete om Sissi, kejsarinnan av Österrike-Ungern. Jag hittar dock inga bilder.  Hur kommer det sig att det finns så många bilder av den ryska kungafamiljen, men nästan inga av Sissi och hennes familj? Tacksam för svar! Har du förresten några bilder av Sissi som du kan posta?

Svar:

Hej,

Det stämmer att det inte finns särskilt många bilder på kejsarinnan Sissi av Österrike-Ungern och hennes familj. Detta är dock inte särskilt ovanligt. Många var av den åsikten att man inte borde fotografera en kunglighet. Kungligheter var nämligen utsedda av Gud och genom att fotografera dem likställde man dem med en vanlig människa.  Den kejserliga familjen av Ryssland var av en annan åsikt är den kungliga familj som är absolut mest fotograferad. De hade ett genuint intresse att fotografering och det sägs att den sista tsarfamiljen tog över 200 000 foton. Sissi föddes även på 1830-talet när fotograferingskonsten fortfarande var ny och därför finns det nästan inga bilder på henne från denna tid. Det var först på 1860-talet som fotografering blev vanligt. Det finns dock ett antal foton på Sissi tagna på 1850-talet. Det finns nästan inga bilder på Sissi under de sista tio åren av hennes liv. Efter sonen Rudolfs död drog hon sig nästan helt tillbaka och det enda fotografierna som finns av henne från denna tid är så kallade "snapshots" tagna av dåtidens paparazzifotografer. Jag publicerar här de få bilderna av Sissi som jag har sparade på min dator. Det finns dock många fler.


Postat av: Linnéa

SV: Ja, jag har druckit massa te (fastän jag tycker att det är förfärligt äckligt, haha...) och jag hoppas att det ska hjälpa lite! Jag har aldrig tappat rösten förut, det känns väldigt konstigt! Men i morse lyckades jag säga några få ord, sedan försvann den igen. Men känslan av att kunna tala lite var ovärderlig, hehe. Jag hoppas att den blir bättre till föreställningarna! Tack så mycket! :D

2012-02-25 @ 15:40:23
URL: http://fantasygalen.blogg.se/
Postat av: Diana

En av mina favorittavlor, alla kategorier är denna på Sissi. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sissi2.jpg Fast det är ju en tavla och inte en bild. Hon är så vacker, klänningen är vacker och ja... jag blir så nyfiken på henne! :)

2012-02-25 @ 16:39:48
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Diana

Kan det inte vara så också att det finns dåligt med bilder eftersom hon hade anorexia? Hon kände sig kanske inte bekväm med att vara med på bild.Den serien får jag ta och leta upp, låter intressant!

2012-02-25 @ 23:19:53
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Kip

Yayz, min favorit!

2012-02-26 @ 13:08:02
URL: http://https://twitter.com/#!/kipstergurl

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: