Dagens bild: Nikolai, Tatiana, Alexandra, Aleksey & Maria

Denna bild är tagen mitt under det brinnande första världskriget. Här ser vi tsar Nikolai II, storfurstinnan Tatiana Nikolaevna, kejsarinnan Alexandra, tsarevich Aleksey och storfurstinnan Maria Nikolaevna samtalandes med en högt uppsatt soldat (kan det vara själva överbefälhavaren storfurst Nikolasha?). Längst till vänster ser vi Alekseys "sailor-nanny" Derevenko. Darevenko anställdes tillsammans med en man vid namn Nagorny för att ständigt se efter och förhindra den blödarsjuke tronarvingen Aleksey från att ramla och skada sig. Kejsarinnans väninna, Anna Vyrobova, beskrev Derevenko på detta sätt: "he was so patient and resourceful that he often did wonders in allviating pain". Derevenko var Alekseys "principal attendent", men trots detta så var det inte han - utan istället Nagorny som var Aleksey trogen ända in i slutet. När revolutionen var ett faktum bestämde sig Derevenko genast för att lämna palatset men innan han gjorde detta passade han på att överskölja den sjuke tronarvingen med förolämpningar och klåpord. Den trogne Nagorny följde med familjen till Sibirien och sköts till döds i Ekaterinburg efter att ha förhindrat en vakt från att stjäla en guldkedja som tillhörde Aleksey.
Postat av: Kip

Wääh, vad grymt av Derevenko (Darevenko? Båda stavningarna förekom i inlägget). Jag kan förstå om han ville rädda sitt eget skinn, men att smäda (wth) den stackars gossen? :'c Jag är så blödig, men det var lågt gjort. Känns ändå som om jag har fallit för någon sorts propaganda när jag blir rörd av Nagornys lojalitet gentemot sin "herre". Är ju socialist genom uppfostran. ;)Och på tal om socialism, har du varit på Nationalmuseums utställning med Peredvizjniki? Visst, det är socialistiskt, men det är ryskt 1800-tal, och det älskar alla. ;)

2011-11-10 @ 11:17:44
URL: http://https://twitter.com/#!/kipstergurl
Postat av: Linnéa

Nagornys verkade som en mycket god man. Beundransvärt.Sv: Tack så mycket! :) Haha, ja jag håller med! Ibland läser jag inlägg hos dig som det känns som att jag lika gärna kunnat skriva själv. Sedan är vi ju födda på samma dag! Det är faktiskt otroligt!

2011-11-10 @ 21:48:11
URL: http://fantasygalen.blogg.se/
Postat av: hanna ♡

godmorgon! :) allt härligt med dig idag? :D

2011-11-16 @ 06:02:49
URL: http://heaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: