Matches and Matrimony

Igår ramlade jag av en händelse över Matches and Matrimony - A Pride and Prejudice tale när jag googlade runt lite. Matches & Matrimony är en interaktiv roman som väver samma tre romaner av Jane Austen. Syftet med spelet är att finna din karaktär en make.

Matcher & Matrimony börjar med Pride & Prejudice . Dialogen mellan karaktärerna är i början tagen direkt från boken, men  ändras under spelets gång allt som dina val formar handlingen. Din karaktär är nummer två i mr och mrs Bennets barnaskara och du får själv namnge henne. Eftersom jag är något av en purist valde jag att ge henne namnet Elizabeth.  

 A Pride and Prejudice Tale

 

Spelet är uppdelat i kapitel och i början av varje kapitel kommer du att tilldela din karaktär ett antal uppgifter som skall utföras varje vecka. Varje uppgift påverkar dina egenskaper och kunskaper. Studerar du konst kommer din  talang och känsla öka medan din anständighet minska. Du reglerar dina egenskaper och kunskaper beroende på vilken friare du siktar in dig på.

Det finns sex friare att välja mellan i Matches och Matrimony, och nio olika slut att upptäcka. Detta gör det möjligt att spela spelet många gånger. Några av sluten är svåra att nå, medan andra är ganska enkla. En av de unika funktionerna i spelet är att när du har avslutat spelet första gången erbjuds du möjligheten att få lite tips om hur man vinner de andra friarna nästa gång du startar spelet. Du ges också möjlighet att snabbspola varje handling till den plats där de olika intriger utspelar sig.   


För att vinna din utvalda friares hjärta måste du känna till Jane Austens romaner. Du kommer att vilja forma din karaktär efter vem hon var i boken. Om du har satt sikte på Mr Darcy så behöver du veta hur Elizabeth Bennet behandlar honom i Stolthet och Fördom , och detsamma gäller för varje friare. Om du inte läst någon av böckerna kan spelet te sig ganska svårt. Spelet innehåller emellertid tips så att du vet om du har gjort rätt val.


                     

Matches and Matrimony
väver samman tre av Jane Austens romaner. Du börjar i Stolthet och Fördom och när du når kapitel 10 kommer du antingen att låsa upp ett av de möjliga sluten eller förflyttas till händelser i Förnuft och Känsla eller Övertalning. Grafiken i Matches and Matrimony är standard för en interaktiv roman. Bakgrunderna är statiska och karaktärerna är handritade.  

Medan Matches and Matrimony inte är ett traditionellt spel så var det ändå ett roligt tidsfördriv. Jag rekommenderar spelet till alla som är ett fan av Jane Austens verk. Spelet kostar 50 kronor och finns att ladda ner här. Jag laddade dock ner en gratisversion där man får spela i en timme. Jag hann under den tiden upptäcka tre olika slut.


Postat av: Lotta

hej tjejen! anmäl dig till kvällen blogg! kram :)

2011-05-16 @ 19:22:46
URL: http://holmqwiist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: