Hemsöker Lady Jane Grey Bradgate Park?

Jag skall berätta en kort men skrämmande  liten historia som handlar om att stackars Lady Jane Grey hemsöker Bradgate Park, den plats där hon växte upp. För er som inte vet vem lady Jane Grey var följer först en kort redogörelse.

Lady Jane Grey var den äldsta dottern till Henry Grey, 1:e hertig av Suffolk och hans hustru lady Frances Brandon (dotter till Maria Tudor). Efter kung Henry VIIIs död regerade hertigen av Northumberland i den minderåriga ung Edward VI:s ställe. Hertigen var fast besluten om att den engelska kronan, efter Edvard VI:s död, skulle tillfalla hans hans egen familj och han lyckades förmå den sjuklige kungen att utesluta sina systrar  Mary och Elizabeth och utse sin lady Jane (som tvingats till att gifta sig med hertigens äldsta son) till efterträdare. När Edvard avled 6 juli 1553 accepterade Jane motvilligt kronan och utsågs till drottning. Nio dagar senare störtades hon av Edwards syster Mary (känd som Bloody Mary). Lady Jane dömdes för högförräderi och avrättades året därpå i Towern.

                                


Nu när ni vet vem lady Jane Grey var skall jag berätta denna lilla korta spökhistoria. Enligt berättelser sägs det att lady Jane hemsöker den Bradgate Park, den plats där hon växte upp. Människor har vittnat om att de sett henne, iklädd vit klänning, vandra omkring i slottets mörka korridorer om nätterna. Andra har talat om att lady Jane, varje jul om natten, anländer till Bradgate Park i en vagn dragen av fyra svarta huvudlösa hästar. Läskigt!  

 


Postat av: Zoofie

Usch vad läskigt :s Jag ryser!

2010-06-17 @ 13:03:50
URL: http://zoofie.devote.se
Postat av: Alexandresen

du är mycket för spöken nu?:P

2010-06-18 @ 07:07:49
URL: http://alexandresen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: