Filmtips: The lost prince

The lost prince är ett prisbelönt engelsk tv-drama som berättar den sanna historien om prins John av England, "the prince that history forgot". 

                    

Serien berättar den unika historien om kung George V av England och Mary av Tecks yngsta son, prins John, som led av epilepsi och någon form av autism - något som resulterade i att han gömdes undan och isolerades från sin familj. Kungafamiljen porträtteras i denna version inte som känslokall, utan istället försöker regissören att visa de känslomässiga kval som kungafamiljen (speciellt drottning Mary) tvingades att gå igenom på grund av prins Johns sjukdom. Förutom detta skildrar serien även relationen mellan John och familjen (speciellt mellan modern och John och John och brodern George), de politiska händelserna vid denna tid och den varma relationen mellan John och hans nanny Lalla. Det kan även nämnas att familjen Romanov dyker upp flertalet gånger. 

      

                                                       Köp filmen här och läs mer om den här.


Postat av: natalie

haha fråga mig inte :P

2010-07-13 @ 17:17:37
URL: http://nathm.blogg.se/
Postat av: Diana

Jag såg dem på tv för ett tag sedan, den var bra! Det ryska hovet är ju med och gästspelar lite om jag inte minns helt fel. Något för dig då. ;)

2010-07-13 @ 17:52:45
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack :-D

2010-07-13 @ 18:39:49
URL: http://elinsuundgren.blogg.se/
Postat av: julia

Jag gillar din blogg i helhet :) Jag skriver själv ett så kallat viktigt inlägg varje dag som rör alla i allmänhet och jag tycker det är kul att se ur andras perspektiv så du borde kanske ta dig en titt :)

2010-07-13 @ 19:28:53
URL: http://gudinnanjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: