Den återstående delen av familjen Romanov

De var en gång den mäktigaste familjen i världen. De härskade över en femtedel av jordens yta, och de tillhörde ett av de mest förnämsta kungahusen någonsin. Det som nu återstår av den forna glansen är inte mycket.


image3

Här ligger de; Nikolai och Alexandra, tillsammans med tre av de fem barnen. Sorgligt!

Sagan om Frittie

Prins Frederich "Frittie" av Hessen-Rhein föddes den 7 Oktober 1870 som andra son och femte barn till Storhertingen Ludvig  och Storhertiginnan Alice av Hessen-Rhein. Vid ett års ålder konstaterades det att Frittie led av blödarsjuka, en sjukdom som han ärvt genom sin mor, vilken hon i sin tur ärvt av sin mor drottning Victoria av England.

En dag 1873, då Frittie tillsammans med sin äldre bror "Ernie" lekte tillsammans i moderns sovrum, blev leken mycket vild och gick överstyr. Ernie sprang först, och efter kom Frittie. Ernie gjorde en tvär gir framför ett fönster, och då hans bror någon sekund efter nådde samma ställe kunde han inte bromsa utan han sprang rakt ut genom fönstret och ramlade tio meter. Mirakulöst överlevde Frittie fallet, men på eftermiddagen fick han en blödning i hjärnan vilken inte gick att stoppa, och han dog dagen efter. Stackars Frittie!image2

Sekelskiftets Luft

Bästa vänner!

Idag är en historisk dag, för idag inviger jag nämligen min nya blogg: Sekelskiftets Luft.
I denna blogg kommer jag att behandla ämnen som inträffade åren 1850-1950, men jag kommer dock främst inrikta mig på just; sekelskiftet, därav sekelskiftets luft. Jag utlovade på min andra blogg, som fortfarande är i bruk, www.priggles.blogg.se att jag skulle visa hur en graviditetskorsett såg ut kring sekelskiftet 1900. Jag skall hålla mitt löfte och inte göra er besvikna.

Denna korsett användes under de första månaderna av graviditeten och den går att öppna både fram och bak. Under de sista tre månaderna visade sig kvinnor oftast ej ute, utan vistades istället hemma, eller som i de svåra fallen, i sängen.

image1

Välkommen till min nya blogg!