Artikel från "The Queen Magazine"

Den 2 juni 1883, några dagar efter tsar Alexander III och kejsarinnan Marie Feodorovnas kröning, publicerade den Londonbaserade tidskriften "The Queen, the Ladies' Newspaper" denna artikel:



Klänningen som kejsarinnan bar under kröningen den 27 maj i Moskva var en oöverträffad uppvisning av rikedom. Illustrationen ovan har vi hämtat från ett foto taget av M.Bergamasco i St.Petersburg. Klänning består av silvertyg och är utsmyckad med handsydd silverbrokad. Släpets längd är sex meter och det väger 30 kg. Klänningen skall ha kostat 1000 pund. Över klänningen bar kejsarinnan en mantel liknande den som hennes make, tsaren, bar. Den var i lila sammet med kanter i hermelinpäls och baksidan pryddes av ett storslaget broderi föreställande den kejserliga örnen. Alla de utsmyckningar som kejsarinnan bar är tyvärr för många för att vi skall kunna beskriva dem i detalj. Kronan som kejsarinnan bar på sitt nätta huvud var fantastisk! Den bestod av 54 enorma diamanter, 54 pärlor och en stor rubin och är värderad till 1 200 000 pund. 


Postat av: Diana

Wow, helt otroligt! Måste ha varit en helt underbar syn det där, men stackarn att bära 30 kg...

2010-12-31 @ 14:15:00
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Kip

Vet du om det finns några bra tidningar på svenska, engelska eller franska om kungligheter osv? Skulle vilja prenumenera på någon. Tyvärr lär det väl inte finnas någon tidning dedikerad till historiska kungahus...

2011-01-02 @ 18:15:23
URL: http://themarrowofabone.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: